Duroy siveltimet tekevät meikkisi
0
Asiakaspalvelumme puh 09 449608 / info@duroy.fi palvelee sinua arkisin 9.00 - 16.00
Duroy siveltimet tekevät meikkisi
Kirjaudu Kassalle 0

Tarina tuotteiden takana

Meikkisiveltimistään tunnettu Duroy®

Ammattilaisten käyttämät meikkisiveltimet tulivat kuluttajien saataville Suomessa 1990-luvulla. Laadukkaiden, mutta kohtuuhintaisten siveltimien lanseeraaja oli Oy Duroy Ab.

Vanhan töölöläisen kerrostalon kivijalkamyymälä on täynnä erilaisia meikkisiveltimiä. Koko seinän peittävässä hyllyssä on omat siveltimet muun muassa meikkivoiteen, luomivärin ja poskipunan levittämiseen, rajauksen tekemiseen, luomivärin häivyttämiseen ja puuterin levittämiseen. Ihan oma tuotesarja siveltimiä on myös body painting -meikkien tekemiseen. Laadukkaista meikkisiveltimistään tunnetulla Duroylla on sivellin jokaiseen tarpeeseen. Lisäksi yrityksen valikoimiin kuuluvat erilaiset kauneudenhoitotarvikkeet, kuten meikkisienet, ripsentaivuttimet, puhdistusliinat, hiusharjat, irtoripset ja pinsetit sekä erilaiset ammattimeikkaajien ja kosmetologien käyttämät tuotteet.

– Oy Duroy Ab oli tiettävästi ensimmäinen yritys Suomessa, joka ryhtyi myymään kuluttajille ammattilaistasoisia meikkisiveltimiä. Aloitimme ensin yhteistyön Stockmannin kanssa ja myöhemmin siveltimiä tuli myyntiin myös päivittäistavarakaupan puolelle, Duroy:n hallituksen puheenjohtaja Tiuku Räsänen kertoo.

Automaattipinsetti Ripsentaivuttaja Irtopuuterivippa Kulmansiistijä, face-shaver Kynsileikkuri Meikkiteroitin Pinsetti Luomiväriaplikaattori Pesusormikas Kynsisakset Nauharipset Meikkisieni Kasvojenpesusieni
Erilaiset kauneudenhoitotarvikkeet kuuluvat myös Duroyn tuotevalikoimaan

Miten kaikki sai alkunsa?

Oy Duroy Ab:n perusti vuonna 1974 Tiuku Räsäsen isä Pentti Nissinen. Hän oli hankkinut kannuksensa kosmetiikan ja kauneudenhoitotarvikkeiden tukku- ja maahantuontitoiminnassa työskennellessään Flaviassa ja Durchmann Rohdos Oy:n palveluksessa. Kun yritys vuonna 1961 fuusioitiin Flavia Oy:n kanssa, joka valmisti ja markkinoi Pierre Robert ja Jane Hellen meikkisarjoja, Nissinen vastasi koko yrityksen markkinoinnista.

1970-luvulla kilpailutilanne kosmetiikka-alalla tiukkeni ja Flavia Oy siirsi koko tuotantonsa Ruotsiin. Silloin isä osti koko tukkuosaston itselleen. Koska Flavian nimeä ei enää fuusion takia voinut käyttää, isä nimesi yrityksen vanhan tuotemerkin Duroyn mukaan, Tiuku Räsänen kertoo. Alkuvuosina yritys toi maahan kauneudenhoitotarvikkeiden lisäksi myös ranskalaisia Givenchyn hajuvesiä, aurinkolaseja ja hiuskoruja.

Oy Duroy Ab keskittyi heti vain kauneudenhoitotarvikkeiden maahantuontiin ja tukkumyyntiin, sillä isäni kokemuksen mukaan kosmetiikan tuonti ja myynti oli liian haasteellista. Yritystä perustaessaan Pentti Nissinen pyysi lapsiaan Tiuku Räsästä ja Poiku Nissistä töihin Duroylle.

Siitä lähtien olemme olleet perheyritys. Nykyisin toimitusjohtajana toimii poikani Otto Räsänen, joka on jo kolmannen polven yrittäjä. Myös mieheni Ilmo Räsänen ja lapsemme Tipi Räsänen ja Vera Räsänen ovat olleet mukana perheyrityksen toiminnassa.


Alkuaikoina yrityksen valikoimiin kuului myös Duroy-puuteri. Sen tuomista uudestaan markkinoille on pohdittu.

Käsityönä valmistettuja siveltimiä

Meikkaajat ja maskeeraajat olivat käyttäneet erilaisia siveltimiä työssään jo kauan ennen kuin ne saapuivat kuluttajien ulottuville. Ennen siveltimiä meikkivoide levitettiin kasvoille sormin ja puuteri tupsuteltiin nenänpäähän vipalla.

Koska ostamme siveltimiä suuria määriä kerrallaan, saamme kuluttajahinnat pidettyä kohtuullisina. Toimintatapamme on aina ollut se, että varastoimme tuotteet itse, jolloin pystymme toimittamaan tuotteita asiakkaille jopa samana päivänä. Palvelemme asiakkaitamme vähittäiskaupan, verkkokaupan ja noutotukun kautta, Oy Duroy Ab:n toimitusjohtaja Otto Räsänen kertoo.

Edullisesta hinnasta huolimatta Duroy®-siveltimet ovat tunnettuja laadustaan. Siveltimet valmistetaan käsityönä Saksassa, Koreassa ja Kiinassa, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Tuotemerkki on rekisteröity koko EU:n alueelle


Duroyn myymät siveltimet on kaikki valmistettu käsin, mutta nykyään joitain siveltimiä voidaan tehdä jo koneellisesti. Tässä työn alla on puuterisivellin.

Osa Duroy®-siveltimistä on tehtaiden normaalia mallistoa, joka on pienin viilauksin räätälöity yrityksen valikoimiin sopivaksi osa itse suunniteltuja. Lisäksi Duroyn valikoimissa on meikkitaiteilija Raili Hulkkosen ja Body paintingin maailmanmestarin Riina Laineen itse suunnittelemat sivellinsarjat, jotka on valmistettu räätälöidysti.

Otto Räsäsen mukaan uuden tuotteen kehitysprosessi on pitkä ja haasteena ovat aina tilausmäärät.

– Varsinkin Aasiasta tilattaessa puhutaan helposti kymmenien tuhansien minimimääristä. Meikkisiveltimissä käytetään edelleen sekä aitoa karvaa että synteettistä karvaa. Se mitä karvaa käytetään, riippuu siitä, mihin sivellintä käytetään.

– Puuterin levitykseen käytetään aidoista karvoista valmistettua sivellintä ja rasvaisten meikkien levitykseen synteettistä sivellintä, Tiuku Räsänen lisää. Siveltimissä käytettyjä karvoja on jopa kolmea eri laatuluokkaa. Kalleimpia ovat karvan kärjet, jotka sitovat parhaiten väriä. Aidossa karvassa on suomut, kuten hiuksessa, jotka sitovat väriä hyvin.

Uudet synteettiset karvat, kuten synteettinen näätä ovat kuitenkin jo lähes aidon karvan veroisia. Siveltimissä käytetyt karvat ja puu on hankittu vastuullisesti ja eettisin periaattein.


Meikkitaiteilija Raili Hulkkonen on suunnitellut Duroylle oman sivellinsarjan.

Sukupolvenvaihdos on meneillään

Suomalainen nainen on kauneudenhoitotarvikkeissaan edelläkävijä verrattuna, vaikka ruotsalaisiin naisiin. Meillä meikkivoidesivellin on jo myynnissä mennyt ohi meikkisienestä ja muutenkin suomalainen nainen on rohkea ostamaan ja kokeilemaan erilaisia siveltimiä.

– Raili Hulkkonen on tehnyt hienoa työtä opettamalla naisia käyttämään ja ostamaan meikkisiveltimiä, Tiuku Räsänen kiittelee. Duroy:ssa on meneillään sukupolvenvaihdos. Otto Räsänen on jo astunut äitinsä saappaisiin toimitusjohtajaksi ja hänen poikansa Aaro, neljännen sukupolven edustaja, on jo harjoitellut siveltimien tekoa.


Perheyrityksen neljäs sukupolvi, Otto Räsäsen poika Aaro, on jo päässyt harjoittelemaan sivellinten valmistusta.

– Itselleni yritykseen mukaan tulo oli helppo päätös, sillä perheyritys on elämäntapa, Otto Räsänen kertoo.

– Otto jo haluaisi minut pois jaloistaan. Mutta mitä minä osaan eläkkeellä tehdä, kun olen ollut firmassa töissä 41 vuotta, Tiuku Räsänen naurahtaa. Tulevaisuuteen äiti ja poika suhtautuvat kuitenkin myönteisesti.

– Niin kauan kuin yritys on omissa käsissä, ei ole hätää. Voimme itse päättää mihin suuntaan lähdemme yritystä kehittämään, Otto Räsänen kertoo.


Teksti Thea Ekholm, kuvat Oy Duroy Ab

Asiakaspalvelumme puh. 09449608 / info@duroy.fi palvelee sinua arkisin 9.00 - 16.00

Nouto ilmaiseksi

Tiesitkö, että kaikkiin tilauksiimme voi valita ilmaiseksi toimitustavaksi noudon liikkeestämme.

Suomalainen yritys

Oy Duroy Ab on vuonna 1974 perustettu suomalainen yritys.

Nopea toimitus

Arkipäivisin klo 15.00 mennessä tehdyt tilaukset pyrimme postittamaan vielä saman päivän aikana.

Copyright © 1974 - 2021 Oy Duroy Ab. Kaikki oikeudet pidätetään.

Maksutavat